Fast-foodul de strada devine gourmet

Fast-foodul de strada devine gourmet
person Horeca
access_time_filled

Fast-foodul de strada devine gourmet

Un nou concept de fast-food a aparut in Covent Garden la Festivalul Restaurantelor din Londra, desfasurat in perioada 4-18 octombrie. Pregatind mancare intr-o rulota tip Airstream, chefii de top Jun Tanaka, Executive Chef la Pearl Restaurant si Mark Jankel, chef si fondator al The Food Initiative, vor servi mancare gourmet la preturile fast-foodului de strada (preturile preparatelor situandu-se intre 4,5 si 6,5 lire sterline) tuturor londonezilor grabiti.

street-kitchen-mark-jankel-and-jun-tanaka-2

„Am fost prezenti la conferinta de deschidere a London Restaurant Festival de anul trecut si am discutat despre cum am putea sa ne implicam in festival”, a declarat Jankel pentru CNTraveller.com. „Am considerat ca majoritatea marilor evenimente sunt exclusive si foarte gastronomice. Chiar glumeam pe seama ideii de a face ceva in afara acestor evenimente exclusiviste si sa servim mancare de foarte buna calitate in pachete take-out prin nisa unei rulote. Anul acesta ne-am aflat la acelasi eveniment de lansare si am decis sa punem ideea in practica. Am citit in presa ca fast-foodul din strada a luat amploare in Statele Unite, ca oamenii stau la cozi si cate o ora pentru un taco sau schnitzel si salata. Ne-am gandit ca putem stimula o cultura a mancarii preparata in strada si in Londra, fiind primii care sa duca fast-foodul de strada din marea Britanie la un nou nivel”.

airstream kitchen

Cum sursele componentelor preparatelor Conceptului „Bucataria de strada” provin direct de la ferme ecologice si producatori din Marea Britanie, meniul se poate schimba in fiecare zi, depinzand de ce se gaseste pe piata. Tanaka a spus: „Ca chef, creezi meniul propriu in conformitate cu abilitatile echipei tale si a echipamentelor din dotarea bucatariei. Noi suntem obisnuiti sa lucram in bucatarii profesionale, care au fost create sa sutina prepararea unui meniu de inalta calitate si avem echipe formate din cel putin 10 chefi. Atunci cand creezi un meniu intr-o astfel de bucatarie esti limitat doar de imaginatie”.

Sursa: www.streetkitchen.co.uk

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302