Franţa a câştigat Marea Finală Bocuse d’Or 2013

Franţa a câştigat Marea Finală Bocuse d’Or 2013
person Horeca
access_time_filled

Franța a câștigat aurul la Marea Finală Bocuse d’Or 2013, care s-a încheiat aseară la Lyon. Cheful francez Thibaut Ruggeri a obținut râvnitul trofeu Bocuse’Or și suma de 20.000 de euro, după ani întregi în care s-a antrenat pentru „Olimpiada bucătăriei internaționale”, așa cum este recunoscută competiția la nivel internațional. Franța a fost urmată pe podium de Danemarca, care sub bagheta chefului Jeppe Foldager a câștigat medalia de argint, și de Japonia, care a câștigat medalia de bronz prin Noriyuki Hamada.

thibautruggeri

În timpul celor 2 zile de concurs, echipe din 24 de țări au concurat în fața unei audiențe numeroase. Fiecare chef a avut la dispoziție 5 ore și 35 de minute pentru a prepara 2 platouri: unul cu fructe de mare și altul cu carne de vită, ca fiind ingrediente principale. La 25 de ani de la lansarea competiției, organizatorii au schimbat și câteva reguli pentru a stimula creativitatea și spontaneitatea bucătarilor. Printre schimbări s-a numărat și un nou sistem de punctare care să sublinieze diversitatea națională.

Franța a reușit performanța de a câștiga pentru a 7-a oară trofeul Bocuse d’Or. Chefi din Franța, și mai recent din Norvegia și Danemarca, care se antrenează riguros ani de zile pentru acest concurs, au dominat ca de obicei competiția care are loc o dată la 2 ani, scrie presa internațională.

frantabocusedor

Până acum competiția Bocuse d’Or a fost câștigată de șase ori de Franța, de patru ori de Norvegia, 1 dată de Luxemburg și 1 dată de Suedia.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302