Industria ospitalităţii oferă soluţii pentru criza locurilor de muncă

Industria ospitalităţii oferă soluţii pentru criza locurilor de muncă
person Horeca
access_time_filled

somajHilton Worldwide și International Youth Foundation lansează un apel la nivelul întregii industrii, pentru a preveni împreună fenomenul de „pierdere a unei generații”.

„Într-un moment în care peste 75 de milioane de tineri nu își pot găsi un loc de muncă, iar mulți alții sunt angajați pe posturi inadecvate pentru pregătirea lor, investițiile în oportunități pentru tineri nu reprezintă doar un element critic al dezvoltării, ci și o strategie de creștere pentru afacerile din întreaga lume.”, se arată într-un comunicat de presă.

Ca răspuns la această provocare, Hilton Worldwide a anunțat ieri în cadrul World Economic Forum o Carta Albă, un raport cu propuneri de acțiune comandat de International Youth Foundation (IYF), care prezintă soluții pentru șomajul în rândul tinerilor ” o problemă pe care industria globală a ospitalității este echipată în mod unic să o rezolve.

De asemenea, compania a anunțat lansarea Bright Blue Futures, un angajament la nivel global pentru dezvoltarea tinerilor din întreaga lume, derulat sub conducerea brandului său reprezentativ, Hilton Hotels & Resorts.

Raportul intitulat „Creating Opportunities for Youth in Hospitality” (Crearea de oportunități pentru tineri în industria ospitalității), pune în evidență problemele economice și sociale cu care se confruntă tinerii din întreaga lume și principalele aspecte care trebuie abordate pentru a le rezolva.

Apelând la informații acumulate prin parteneriatul său cu Hilton Worldwide, IYF prezintă un plan de acțiune pentru întreaga industrie a ospitalității care se concentrează pe crearea de trasee profesionale pentru această forță de muncă emergentă, acoperind astfel și nevoile critice de noi angajați ai industriei. 

locuridemuncatineri

„Avem șansa uriașă de a împiedica pierderea unei întregi generații de tineri, dacă îi ajutăm să dobândească pregătirea profesională și competențele de viață de care au nevoie pentru a se bucura de succes la locul de muncă și nu numai acolo,” a declarat Christopher J. Nassetta, Președinte și CEO, Hilton Worldwide. „Din poziția noastră de lideri ai uneia dintre cele mai mari industrii din lume, considerăm că este un imperativ al afacerii și o responsabilitate a noastră să dezvoltăm soluții care să ne protejeze viitorul comun.”

Conform IYF, există puține alte industrii ale căror resurse, experiențe și trasee profesionale să fie la fel de relevante pentru abordarea problemelor cu care se confruntă tinerii din ziua de azi și puține alte industrii care să se bazeze atât de mult pe o forță de muncă instruită, în toate regiunile lumii. Se estimează că numai sectorul de turism și călătorii, care în sine are 255 de milioane de angajați la nivel global, va genera 73 de milioane de noi locuri de muncă până în 2022. 

Problema găsirii unor locuri de muncă pentru tineri nu va fi rezolvată de o singură companie sau de o singură industrie,” a declarat William S. Reese, Președinte și CEO, International Youth Foundation. „Acest raport și poziția de lider a Hilton Worldwide oferă o bază esențială pentru modul în care companiile din industria ospitalității pot răspunde strategic la dezvoltarea tinerilor de astăzi, susținându-și în același timp și obiectivele de afaceri. IYF așteaptă cu nerăbdare să colaboreze și cu alte sectoare, cum ar fi industriile de retail și IT&C, pentru a aborda împreună problemele tinerei generații într-o manieră integrată și sustenabilă.”

jobRaportul Creating Opportunities for Youth in Hospitality cheamă la o colaborare susținută între companii, guverne și comunitatea ONG, pentru a face față, cu eforturi unite, acestei probleme a angajării forței de muncă tinere, prezentând un îndemn la acțiune în trei puncte pentru companiile din industria ospitalității, la nivel mondial:

1.  Conceperea la nivel de companie a unei strategii relevante și pe termen lung pentru dezvoltarea tinerilor
2.  Susținerea progresului la nivelul întregii industrii, prin împărtășirea celor mai bune practici, care să le permită tinerilor să recupereze decalajele existente
3.  Evaluarea rezultatelor și urmărirea progreselor stabilite în comparație cu obiectivele propuse pentru dezvoltarea tinerilor ” obiective care să fie relevante pentru industria ospitalității, dar și pentru societate, ca întreg

Hilton Worldwide extinde oportunitățile pentru tineri prin parteneriatul său global cu IYF, dezvoltând inițiative regionale de angajare a tinerilor și prin programe extinse la nivelul întregii companii. Coordonarea acestor eforturi este realizată de către Hilton Hotels & Resorts prin Bright Blue Futures, un program global care își propune să ajute tinerii să obțină stabilitate și speranță prin educație, dezvoltarea unor abilități de viață, pregătire profesională și angajare. Membri ai Hilton Hotels & Resorts din 550 de comunități din 80 de țări susțin programul Bright Blue Futures, care răspunde apelului IYF la acțiune, pentru ca întreaga industrie să își folosească experiența și activele hoteliere abordând problemele cu care se confruntă tinerii.

„Compania noastră oferă o combinație unică de resurse, experiență și trasee profesionale, foarte potrivită pentru a-i ajuta pe tineri,” a declarat Rob Palleschi, Global Head, Hilton Hotels & Resorts. „Suntem mândri de ceea ce fac zi de zi membrii echipelor noastre de pe întregul glob pentru a-i susține pe tineri prin programul Bright Blue Futures.”

Pe lângă aceste inițiative, Hilton Worldwide susține IYF în dezvoltarea unui set de instrumente de raportare la nivel global, printre care și Global Youth Wellbeing Index and Hospitality Industry Impact Framework, care abordează direct apelul raportului la implicare responsabilă și asigurarea instrumentelor necesare pentru evaluarea nivelului tinerilor, de-a lungul timpului. Se estimează că aceste instrumente vor contribui la stimularea interesului și investițiilor realizate pentru dezvoltarea tinerilor.

Mai multe informații despre implicarea la nivel global a Hilton Worldwide în crearea de oportunități pentru tineri, precum și o copie completă a raportului „Creating Opportunities for Youth in Hospitality” sunt disponibile pe hiltonworldwide.com/youth. Aflați mai multe despre programul Bright Blue Futures vizitând youth.hilton.com.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302