Noul complex acvatic “Aqualand” Deva rivalizeaza cu cel din Szeged

Noul complex acvatic “Aqualand” Deva rivalizeaza cu cel din Szeged
person Horeca
access_time_filled

Noul complex acvatic „Aqualand” Deva rivalizeaza cu cel din Szeged

Mult asteptatul parc acvatic Aqualand din Deva, cel mai mare complex de agrement si de inot Aqualand din Romania, va fi inaugurat inainte de Craciun, pe 21 decembrie 2010 si poate fi comparabil la capitolul dotari cu celebrul Aquapolis inaugurat in Szeged, Ungaria, la inceputul acestui an.

buna

 Complexul din Deva se intinde pe o suprafata de 4.200 de metri patrati, dispune de 600 de metri patrati de luciu de apa, are cinci bazine de inot cu diferite dimensiuni, doua jacuzii, tobogane, sala de forta, sauna, sali de masaj si de relaxare si un restaurant intins pe 367 metri patrati, capacitatea complexului fiind de 500 de persoane simultan. Valoarea totala a proiectului se ridica la aproximativ 8,2 milioane de euro.

buna2

„Este cea mai mare investitie de agrement din Deva, din ultimii 100 de ani, iar ce este cel mai important e ca incepem sa devenim o localitate tot mai interesanta pentru turisti. De acest complex acvatic de distractii se vor bucura toti hunedorenii, dar si turistii care vin, de la an la an, in numar tot mai mare in regiune”, a declarat primarul municipiului Deva.

aqualand deva

Proiectul „Aqua Land” din Deva este un complex de anvergura de bazine si agrement, dar si o investitie de 40 de milioane de ei, prin care municipalitatea a intrat pe lista producatorilor din domeniul energiei. Complexul din Deva este singurul din tara care foloseste pentru incalzirea cladirii si apei un sistem cu cogenerare care produce, prin arderea gazului, simultan energie termica si electrica, lucru care reduce extrem de mult costurile. Surplusul de energie va fi vandut in sistemul national pentru a atenua cheltuielile de intretinere.

aquaaa

Åžapte bazine de inot, 11 saune si solarii si o suprafata construita si desfasurata de aproape un hectar, ii asteapta pe vizitatori. Complexul Aqualand cuprinde: saune finlandeze si tunisiene, saune cu aromoterapie, meloterapie si cer instelat si salina de Himalaya cu caramida de sare din Pakistan. Pe langa saune, complexul va mai avea doua jacuzii, cu un diametru de 4 metri patrati fiecare si cinci bazine, dintre care doua pentru copii. Pardoseala din jurul bazinelor de inot va fi incalzita pe o suprafata de 1500 de metri patrati pentru a crea efectul de plaja. De asemenea, doua bazine vor fi numite „bazine de aventura”, un bazin cu perdea din apa calda si unul cu valuri, de 207 metri patrati.

aqaupark

Lucrarile de constructie ale complexului de agrement Aqualand Deva au demarat in mai 2007, atunci cand care autoritatile au anuntat ca investitia va fi finalizata in februarie 2008 si ca va fi „cel mai mare complex de agrement si de inot din Romania”. Numai ca, in vara lui 2008, aqualandul nu era nici bransat la retelele interioare de apa pentru bazine, asa ca municipalitatea a dat un nou termen pentru inaugurare, in primavara 2009. in luna iulie 2009, consilierii locali din Deva au aprobat alocarea in plus a 150.000 de lei pentru dotarile aqualand-ului, moment in care administratia anunta finalizarea in primavara lui 2010. Pana la urma, ultimele termene dau ca sigura inaugurarea intregului complex inainte de Sarbatorile de Iarna.

 

 

 

 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302