Targul International de Vinuri „GoodWine” si-a deschis astazi portile

Targul International de Vinuri „GoodWine” si-a deschis astazi portile
person Horeca
access_time_filled

Targul International de Vinuri „GoodWine” si-a deschis astazi portile

 Peste 100 de sortimente de vinuri lansate in premiera, degustari si prezentari de vin dar si show-uri gastronomice ii asteapta pe iubitorii de vin, la Targul Internatioanal de Vinuri GoodWine, care se desfasoara in perioada 26-28 noiembrie, la World Trade Plaza, hotel Pullman din Bucuresti. Targul se adreseaza segmentului horeca in principal, dar si publicului pasionat de vin si reuneste peste 30 de producatori, distribuitori si importatori de vinuri premium din Romania, dar si producatori din strainatate.

deschidere wine

Editia din noiembrie a Targului GoodWine se bucura de cea mai numeroasa participare de pana acum: peste 20 de producatori de vin, 6 importatori si alte 10 companii din domenii conexe (apa minerala, echipamente frigorifice, accesorii vin, agentii de turism, edituri – carti despre vin, autoturisme.

fata rosu

Iubitorii de vin vor putea alege din cele peste 360 de sortimente care se vor regasi in cadrul Targului, dintre care 100 vor fi lansate in premiera. Vinurile prezentate la GoodWine provin din Romania, Franta, Italia, Spania, Bulgaria, Australia, Argentina, Chile, Africa de Sud, California, SUA si Georgia.

vinuri good wine

Dintre lansari amintim lansarea conceptului „Magazin – Crama Murfatlar” a celor de la Murfatlar, partenerul oficial al evenimentului, prin care acestia si-au exprimat intentia de a deschide 150 de asftel de magazine in toata tara, pana la sfarsitul anului 2011, venind astfel cat mai aproape de consumatori. Deja 17 magazine Murfatlar au fost deschise in tara la Bucuresti, Timisoara, Cluj, Braila, Galati, Ramnicu Valcea sau Curtea de Arges. Pana la sfarsitul anului 2010 vor fi operationale 30 de astfel de magazine, ne-a declarat Cosmin Popescu, director general Murfatlar Romania. „Prin aceste magazine-crame ne propunem sa venim cat mai aproape de consumator, acestea reprezentand totodata o oportunitate pentru noi de a stabiliza piata de vinuri premium din Romania”, a mai declarat Cosmin Popescu.

stand good wine

in spatiul dedicat show-urilor gastronomice, bucatari profesionisti de la restaurante si scoli de bucatari vor gati preparate care sa se asorteze cu vinurile prezentate in targ. Celebrul bucatar Antonio Passarelli, vicepresedintele Federatiei Bucatarilor din Romania, va realiza impreuna cu Sergiu Nedelea, presedintele Federatiei Somelierilor din Romania, un demo oeno-gastronomic.

vinuri expuse

Tot la capitolul lansari, Cramele Recas va lansa trei sortimente de vin pentru segmentul horeca, Vinarte va lansa 5 noi sortimente. De asemenea, Crama Girboiu va prezenta Gama Bacanta, un proiect realizat de George Moisescu, special pentru horeca si magazine de specialitate. Aceasta gama cuprinde vinuri exceptionale, fermentate si vinificate in inox, la temperatura controlata, iar mai apoi invechite in baricuri noi franceze. Lansari vor avea si Casa Panciu, Budureasca, Crama Oprisor, Curtea Regala, SERVE, Cramele Rotenberg, Domeniile Dealu Mare Urlati, Edoardo Miroglio (Bulgaria), Tenuta Carretta – Italia, Ade Excal – Spania, Bodegas Vicente Gandia – Spania, Ambasada Chile care lanseaza in Romania peste 50 de sortimente ale producatorilor chilieni, si Domeniile Ostrov.

vin in raz

„Editia a patra GoodWine reconfirma importanta si necesitatea acestui targ premium pentru piata de vin din Romania. Am dat tomul timid, in urma cu un an, acestui eveniment si am reusit sa facem din GoodWine un punct de referinta pentru piata vinurilor”, a declarat Angelica Iva, director general Proactive Business Communication, organizatorul acestui eveniment. Editia din noiembrie, a mai declarat Angelica Iva, reprezinta cea mai buna ocazie pentru expozanti de a-si prezenta oferta catre un public bine targetat, chiar inaintea campaniilor de marketing pentru vanzarile din ajunul sarbatorilor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302