Toamna fructuoasa pentru Federatia Somelierilor din Romania

Toamna fructuoasa pentru Federatia Somelierilor din Romania
person Horeca
access_time_filled

Toamna fructuoasa pentru Federatia Somelierilor din Romania

Federatia Somelierilor din Romania promoveaza intens meseria de somelier prin toate activitatile sale. Enumeram cateva dintre evenimentele la care Federatia a participat si va participa in luna noiembrie 2010, fie ca organizator, partener sau membru in juriile de specialitate.

somelier negru

FSR participa activ la semifinala¾Bucatarul de Aur al Bucurestiului” – 3.11.2010

Federatia Somelierilor din Romania se implica activ in organizarea¾Semifinalei Bucatarul de Aur al Bucurestiului”, alaturi de Compania Nationala de Investitii in Turism si de Federatia Bucatarilor din Romania. Finalistii „Bucatarul de Aur al Bucurestiului” au fost consiliati de catre Federatia Somelierilor din Romania pentru marea finala din 15 decembrie 2010, in vederea asocierilor oenogastronomice.

sergiu cu berechet

FSR instruieste concurentii la Etapa Somelierilor, din cadrul Barmaniada-  9.11.2010

Federatia Somelierilor din Romania a sustinut pe 9 noiembrie un training activ gratuit pentru concurentii la Etapa Somelierilor, din cadrul competitiei Barmaniada 2010. Trainingul a fost sustinut de Laurentiu Achim Avram, vicepresedintele FSR, Sergiu Nedelea, presedintele Federatiei, cu suportul somelierului Åžtefan Stelian, in cadrul AROMA – Centrul de Excelenta in Gastronomie si Tehnologie Alimentara. Scopul acestui eveniment este acela de a promova arta servirii vinurilor in randul barmanilor din Romania. Trainingul a constat in doua parti, partea teoretica si partea practica si a inclus si o vizita la crama Rotenberg, din Dealu Mare, Ceptura, vizita care si-a propus sa asigure deplina intelegere a fenomenului viti-vinicol din romanesc.

sergiu cu premiantii

FSR este prezent la¾Casa Deliciilor” – 13.11.2010

Presedintele Federatiei Somelierilor din Romania, Segiu Nedelea, impreuna cu Antonio Passarelli, vicepresedintele Federatiei Bucatarilor din Romania, au sustinut produsele originale italienesti expuse la Targul „Casa Deliciilor”. Evenimentul s-a desfasurat anul acesta in perioada 11-14 noiembrie, la Sala Palatului din Bucuresti. Organizat pentru a doua oara sub Patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, scopul targului este acela de a a promova si de a face cunoscute in Romania produsele alimentare italiene originale, de cea mai buna calitate, selectionate in functie de tipologie sau de regiuni, pentru a oferi o panorama reprezentativa a ceea ce Italia poate oferi consumatorilor romani.

Sergiu juriu

FSR organizeaza si jurizeaza Barmaniada 2010, Etapa Somelierilor – 16. 11.2010

Federatia Somelierilor din Romania impreuna cu Barmania au organizat pe 16 noiembrie, Etapa Somelierilor din cadrul competitiei Barmaniada 2010. Evenimentul s-a desfasurat la Tonka Soul Cafe si a reunit semifinalistii, profesionisti in domeniul serviciilor, precum barmani si ospatari, s.a. Presedintele FSR, Sergiu Nedelea a fost presedintele juriului, format din Bogdan Nicolae, Presedintele Asociatiei Barmanilor Profesionisti din Romania, Valentin Ceafalau, redactor sef Vinul.ro si membru al juriului international de la Bruxelles si Marian Timofti, unul dintre cei mai cunoscuti somelieri din Romania. O implicare deosebita a avut-o somelierul Laurentiu Achim, vicepresedintele Federatiei Somelierilor din Romania, coordonatorul evenimentului si omul care a facut ca aceasta etapa de somelier sa aiba loc. Castigatorul competitiei a fost desemnat Bogdan Todor, din Cluj Napoca, care a fost urmat de Marjan Kukuneshoski si Sergiu Biris.

FSR

FSR este invitat la”Gala Vinului”, eveniment de celebrare a 10 ani de existenta a Patronatului Natioanal al Viei si Vinului  – 17.11.2010

FSR este alaturi de Patronatul National al Viei si Vinului, la celebrarea a 10 ani de la infiintarea Patronatului National al Viei si Vinului. PNVV grupeaza 49 de membri dintre cei mai importanti producatori, importatori si exportatori de vin din Romania, precum si societati comerciale din industria conexa, formand, alaturi de Guvern si sindicatele din ramura, cadrul pentru parteneriatul social in sectorul vitivinicol. PNVV detine, prin membrii sai, peste 60% din comertul cu vinuri din Romania.

Presedintele FSR jurizeza concursul national Maitre D’Hotel – 19.11.2011

Presedintele Federatiei Somelierilor din Romania, Sergiu Nedelea a fost invitat de presedintele Asociatiei Nationale Maitres D’Hotel din Turism, Nicolae Pupaza, sa faca parte din juriul concursului national Maitre D’Hotel, organizat pe 19 noiembrie la Ploiesti. in cadrul competitiei a fost desemnat cel mai bun sef de sala si a fost acordata”Cupa Marian Bugan”.

goodwine-ca16

Implicare activa FSR la Targul International de Vinuri Good Wine, 26-28 noiembrie 2010

Targul International de Vinuri GoodWine, a treia editie, se va desfasura in perioada 26- 28 noiembrie a.c la World Trade Plaza, Hotel Pullman din Bucuresti. Presedintele Federatiei Somelierilor din Romania, Sergiu Nedelea si Antonio Passarelli, vicepresedintele Federatiei Bucatarilor din Romania vor realiza in cadrul celebrului targ, asocieri intre vinurilor romanesti si preparatele culinare italiene. Evenimentul va reuni producatori, distribuitori si importatori de vinuri premium din Romania, dar si producatori din strainatate. Targul se adreseaza segmentului horeca, precum si publicului pasionat de vin, oferindu-se oportunitatea de a degusta vinuri de o calitate exceptionala, vinuri lansate in premiera, precum si de a asista la spectacolele gastronomice din cadrul evenimentului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302