Touroperatorii internationali afectati de protestele din Egipt

Touroperatorii internationali afectati de protestele din Egipt
person Horeca
access_time_filled

Touroperatorii internationali afectati de protestele din Egipt

egypt_day4_45

Touroperatorii globali si-au anulat cursele charter spre Egipt, in contextul protestelor violente de la Cairo si Alexandria. Companiile internationale TUI Travel si Thomas Cook si-au anulat toate cursele din Marea Britanie catre orasul Luxor, anunta Market Watch. Thomas Cook a anulat si toate vacantele din Cairo. Reperezentantii TUI Germania au anuntat „Calatoriile catre Luxor, inclusiv croazierele pe Nil sunt anulate, in general scopul excursiilor in scop cultural este sa se stea in Luxor, si in prezent aceasta regiune nu este sigura”.

egypt_cairo_2

Chiar daca numarul curselor pe ruta Romania-Egipt este redus la inceput de an, agentiile de turism locale au fost destul de afectate. Touroperatorul local Tez Tour a anulat cele doua curse charter pe care le opera saptamanal in aceasta perioada. Tez Tour opera zboruri charter spre Hurghada si Sharm El-Sheik, destinatii turistice in care nu s-au resimtit efectele conflictelor, iar multi touroperatori externi nu au anulat vacantele deja contractate din aceste zone.

egipt-nile river

Prabusirea internetului si telecomunicatiilor in Cairo a afectat mai multe companii care opereaza in Egipt. Compania de luxury travel Abercrombie & Kent, a anulat la sfarsitul saptamamii trecute toate vacantele pana la 28 februarie. Ţara faraonilor este in top 5 cele mai bune destinatii turistice ale companiei, cu oferte care incep de la 5.165 de dolari pana la 13.570 de dolari de persoana, a anuntat un purtator de cuvant. Compania are in Egipt 400 de angajati, care au ramas fara responsabilitatile zilnice pe perioada anularii circuitelor turistice.

Zilele de protest au adus pierderi de zeci de milioane de euro economiei Egiptului, in mare parte provenite din turism. in 2009, aceasta industrie a generat pentru economia tarii venituri de 10,8 miliarde de dolari.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302