Noma, desemnat pentru a 4-a oară “Cel mai bun restaurant din lume”

Noma, desemnat pentru a 4-a oară “Cel mai bun restaurant din lume”
person Horeca
access_time_filled

restaurantnoma2014Restaurantul Noma din Copenhaga a fost votat pentru a patra oară „Cel mai bun restaurant din lume”, surclasând restaurantul spaniol El Celler de Can Roca, care s-a situat anul trecut pe locul 1 în topul celor mai bune restaurante din întreaga lume. Restaurantul Noma a câștigat anterior de 3 ori consecutiv acest titlu, în anii 2010, 2011 și 2012.

„Chef-ul și proprietarul Noma René Redzepi este recunoscut pentru versiunea sa extrem de originală, uneori viscerală asupra bucătăriei nordice moderne. Preparatele sale tind să reflecte peisajul și cultura danează. Atenția deosebită la detalii, abordarea inovativă în ceea ce privește căutarea și culegerea alimentelor sălbatice și experimentarea fermentației – toate făcute cu pasiune și neobosită curiozitate ” au adus încă o dată restaurantul său în vârf”, se arată într-un comunicat de presă.

Lista celor mai bune 50 de restaurante din lume în 2014 a fost anunțată în cadrul ceremoniei „The World’s 50 Best Restaurants Awards”, care a avut loc pe 28 aprilie în Londra, considerată unul dintre cele mai importante evenimente de pe scena gastronomică mondială.

Restaurantul spaniol El Celler de Can Roca a trecut pe locul 2 în topul celor mai bune 50 de restaurante din lume, iar Jordi Roca a câștigat titlul de World’s Best Pastry Chef. „Jordi este renumit pentru creativitatea sa atunci când vine vorba de deserturi. Viziunea sa este însoțită de o abilitate și de o precizie incredibilă”, se mai arată în comunicat.

Spania are în total 7 restaurante în lista celor mai bune 50 de restaurante din lume, 3 fiind situate în top 10.

Italia are 3 restaurante pe listă, unul fiind în top 3, și anume restaurantul Osteria Francescana, care s-a clasat pe locul al treilea în top, pentru al 2-lea an consecutiv.

Pentru prima dată Marea Britanie are 2 restaurante în top 10, restaurantul Dinner by Heston Blumenthal situându-se pe locul 5 (în urcare cu 2 poziții) iar restaurantul The Ledbury pe locul 10  (în urcare cu 3 poziții față de anul anterior).

Cu 7 restaurante în listă și 2 restaurante în top 10, Statele Unite ale Americii, alături de Spania și Franța, deține cel mai mare număr de restaurante din listă.

Ceremonia The World’s 50 Best Restaurants este organizată de prestigioasa revistă Restaurant Magazine și reunește cei mai influenți restauratori, cei mai buni chefi și jurnaliști din întreaga lume.

Pentru realizarea acestei liste au votat peste 900 de experți din industria restaurantelor de la nivel mondial.

Iată cum arată Top 10 al celor mai bune restaurante din lume în 2014:

1.    Restaurantul Noma din Copenhaga ” Danemarca
2.    Restaurantul El Celler de Can Roca din Girona ” Spania
3.    Restaurantul Osteria Francescana din Modena ” Italia
4.    Restaurantul Eleven Madison Park din New York – SUA.
5.    Restaurantul Dinner by Heston Blumenthal din Londra – Marea Britanie
6.    Restaurantul Mugaritz  din San Sebastian ” Spania
7.    Restaurantul D.O.M din Sao Paolo ” Brazilia
8.    Restaurantul Arzak din San Sebastian ” Spania
9.    Restaurantul Alinea din Chicago ” SUA
10.    Restaurantul The Ledbury din Londra ” Marea Britanie.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302