4 bucătari luptă pentru trofeul “Bucătarul de Aur al Bucureştiului”

preparateculinareSemifinala concursului Bucătarul de Aur al Bucureştiului care s-a desfăşurat marţi, 4 decembrie, la centrul de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie AROMA, a reunit şase echipe de bucătari de la Restaurantul Noblesse, Hotel Ibis Nord, Restaurant Casa Doina, Restaurant Casa Mediterana, Grand Hotel Continental şi Buffalo Steak House. Concurenţii au fost observaţi îndeaproape de juriul tehnic format din: maestrul în arta culinară Maria Popa, Cristina Mardare şi Ion Toma, şi de juriul de specialitate format din David Contant, Orlando Zaharia şi Eugen Grosu.

Din cele 6 echipe participante doar patru au obţinut mai mult de 60 de puncte pentru a putea ajunge în finala din 18 decembrie de la Terra Grand Ballroom (Ramada Bucharest Parc), potrivit comunicatului de presă emis de Federaţia Bucătarilor din România, şi anume: Alexandru Dobre (Casa Doina), Bran Arpad (Buffalo Steak House), Cristian Lazar (Grand Hotel Continental) şi Florin Marian Ivan (Casa Mediterana).

La Seara de Gală din data de 18 decembrie cei patru finalişti nu vor realiza minunatele lor preparate inspirate din gastronomia românească doar pentru a câştiga trofeul Bucătarul de Aur al Bucureştiului, ci şi pentru copiii de la Asociaţia Sfântul Stelian.

concurentibucataraur

Iată ce au preparat concurenţii la semifinală:

Echipa care a reprezentat Restaurantul Noblesse a fost condusă de chef Liviu Mihăilescu şi a preparat terina de căprioară (cu trufă, ou de prepeliţă, sos de roşii şi busuioc), cotlete de berbecuţ (cu piure de cartofi, sos demiglace, servit cu jeleu de mere şi mentă) şi budincă de vişine (servită cu sos de şampanie şi fructe de pădure).

Reprezentanţii Buffalo Steak House conduşi de Arpad Bran au prezentat file de şalău de Dunăre în foaie crocantă de plăcintă pe salată de dovlecei şi sos de mentă, muşchiuleţ de iepure pe biscuite cu seminţe şi piure trio cu jiu de iepure şi minitort de morcov, cu cremă de brânză dulce pe sos de dovleac.

Alexandru Dobre a condus echipa restaurantului Casa Doina, care a preparat muşchi de vacă crud-uscat cu gutui caramelizate şi spumă de ţelină, file de căprioară în crustă servit cu piure de napi, ciuperci de pădure, polenta cu morcovi în sos Cumberland şi sarlota de mere cu sos de caise.

Grand Hotel Continental a fost reprezentat de Cristian Lazăr al cărui meniu a cuprins păstrăv curcubeu (terina de păstrăv servită cu cozi de raci marinaţi, emulsie de mărar cu castravete şi icre de păstrăv), duet de porumbel (piept şi pulpă de porumbel în foitaj cu ficat de raţă şi trufe negre, acompaniate de piure de dovleac, varză roşie cu nucă şi jus de porumbel) şi tarta concerto (tartă cu mere şi cremă de vanilie).

semifinalabucataruldeaur

Echipa de la Ibis Nord coordonată de Dana Biscoveanu a preparat duo mousse de brânzeturi româneşti cu ardei copt şi sos de prune, cotlet de berbecuţ cu panglici de legume sote şi sos de busuioc şi savoare de mere cu scorţisoară servită cu sos de vanilie.

Florin Marian Ivan a condus echipa restaurantului Casa Mediterana şi a avut în meniu terina de fasole bătută în mantie de ceapă şi costită caramelizată cu chutney de rosii cherry, crapes cu somon fume şi mousse de brânză, pâine de casă crocantă aromată cu ierburi locale, piept de raţă garnisit cu polenta rumenită şi mini-sărmăluţe din foi de vită umplute cu farsade hribi şi ulei de trufe în sos de vin roşu şi tartă de gutui cu nuci şi sos de vanilie.