Bulgaria se situeaza printre destinatiile turistice ale anului 2011, Romania nu

Bulgaria se situeaza printre destinatiile turistice ale anului 2011, Romania nu
person Horeca
access_time_filled

Bulgaria se situeaza printre destinatiile turistice ale anului 2011, Romania nu

Recent, s-au publicat mai multe topuri ale celor mai atractive destinatii turistice pentru 2011, realizate de experti recunoscuti in domeniul travel din intreaga lume, si, spre dezamagirea noastra, Romania nu figureaza in niciunul dintre acestea. Bulgaria in schimb, este mentionata in multe dintre acestea. Ultima carte publicata de celebrul site de calatorii Lonely Planet, „Best in travel 2011”, plaseaza Bulgaria pe locul 5 in topul celor mai atractive tari de vizitat in 2011.

Bulgaria

Expertii in travel de la Lonely Planet- printre care si cofondatorul Lonely Planet, Tony Wheeler -, au ales in urma unor criterii bine stabilite, tarile care merita o vizita in 2011, plasand Bulgaria pe locul 5: „De la orasele sale, la piscurile acoperite de zapada, la domeniile skiabile de o mare valoare, pana la plajele cu nisip aurii situate la Marea Neagra si porturile vechi de la Marea Neagra, Bulgaria se bucura de o atentie din ce in ce mai mare o data cu aderarea la UE”, se arata in topul Lonely Planet. Partiile de ski din Bulgaria, spun expertii in travel, reprezinta destinatii din ce in ce mai atractive pentru europenii aflati in cautarea alternativelor mai ieftine. Acestia amintesc totodata si de zonele neexplorate de pe litoralul Marii Negre, unde „pot fi inca gasite petice goale de plaja”, dar si de industria vinului din ce in ce mai infloritoare din Bulgaria.

Bulgaria logo

Top 5 destinatii turistice in 2011 al celor de la Lonely Planet arata in felul urmator: locul 1 – Albania, locul 2 – Brazilia, locul 3- Capul Verde, locul 4- Panama si locul 5 –Bulgaria, confirmand astfel trendul segmentului travel in 2011, si anume acela al destinatiilor turistice mai putin „batute” de turisti, cu un grad mare de noutate si de aventura pe care le ofera turistilor.

Sipostul american de televiziune CNN a plasat recent Bulgaria pe locul 9 in topul destinatiilor turistice de pe glob in 2011. Astfel, pe baza recomandarilor a trei experti in calatorii – Robert Reid, de la Lonely Planet, Pauline Frommer, creatoarea ghidurilor cu acelasi nume, si Martin Rapp, de la agentia Altour – CNN plaseaza Bulgaria pe locul 9 in topul destinatiilor turistice din lume pentru 2011, dupa New York, Noua Zeelanda, portiunea din Peru a fluviului Amazon, Barcelona, Norvegia, Albania, Japonia si Guatemala.

Bulgaria a fost recomandata de Robert Reid, in contextul interesului crescut pe care estimeaza ca il vor arata turistii fata de tarile din fostul spatiu sovietic in 2011, cand se vor implini 20 de ani de la disparitia URSS. Reid s-a referit in mod special la litoralul bulgaresc al Marii Negre, pentru pasionatii de plaja din timpul verii, precum si statiunile de schi pentru iubitorii sporturilor de iarna. „Mi-a placut sa calatoresc in Bulgaria. Este frumos si nu e prea mult trafic. Pare foarte sigur”, sustine Reid, care a vizitat Bulgaria intr-un automobil din era sovietica, Moskovici, din 1972, pe care l-a cumparat cu 500 de dolari. Reid a mai recomandat americanilor si vizitarea orasului Veliko Tarnovo, o veche capitala antica, ca si orasul pitoresc, unde se afla ruinele romane.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302