Hotelul care rezista in orice conditii

Hotelul care rezista in orice conditii
person Horeca
access_time_filled

Hotelul care rezista dezastrelor naturale

Arhitectul rus Alexander Remizov a proiectat un hotel care sa reziste celor mai vitrege conditii, de la dezastre ecologice la inundatii de amploare, denumit simbolic Ark. Hotelul, care poate gazdui 10.000 oameni deodata, a fost proiectat in cadrul unui program de arhitectura pentru situatii de dezastru, derulat de Uniunea Internationala a Arhitectilor (UIA). Hotelul „eco-friendly” poate fi construit rapid, atat pe uscat cat si pe apa.

ark bulid

Inspirat de incalzirea globala si de nivelul tot mai ridicat al apelor marii, hotelul cu design ciudat ar putea fi construit in doar cateva luni oriunde in lume, devenind un loc potrivit pentru refugiu in caz de dezastre naturale, a declarat arhitectul Alexander Remizov pentru publicatia Spiegel.

capt.0060b616b7b8db6cfcfcd413412ab4a9

Pentru varianta plutitoare a hotelului, jumatate din cladire este proiectata sa stea sub apa. Hotelul Ark ar fi construit din elemente prefabricate, din lemn, otel si plastic de inalta rezistenta ETFE, in loc de sticla. Cladirea poate stoca energie eoliana, termala si solara pana la 6 luni, iar apoi sa o transforme in energie electrica.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302