Industria food&drink, o prioritate pentru guvernul scotian

Industria food&drink, o prioritate pentru guvernul scotian
person Horeca
access_time_filled

Industria food&drink, o prioritate pentru guvernul scotian

Pentru a ajuta industria food&drink din Scotia si pentru a consolida reputatia solida a Scotiei ca fiind adevarat paradis pentru amatorii de mancare si bautura de calitate, Guvernul din Scotia a dedicat anului in curs, tematica”The year of food&drink”. Evenimentul, care a debutat tocmai in mai 2010, se va incheia in luna mai 2011 si pune accentul pe una dintre cele mai specifice caracteristici ale Scotiei: mancarea si bautura de inalta calitate. 

ES_1144

„Industria de food&drink continua sa joace un rol semnificativ in formarea identitatii noastre culturale si in imbogatirea patrimoniului tarii noastre. Scotia este cunoscuta ca un loc unic, memorabil si extrem de interesant in ceea ce priveste segmentul food&drink. Studiile arata ca mai mult de 70% dintre vizitatorii potentiali ai Scotiei vor sa guste mancarurile traditionale din Scotia, din specialitatile regionale si din produsele proaspete ale producatorilor nostri locali. Majoritatea declara ca ar fi pregatiti sa plateasca chiar un pic mai mult pentru alimentele produse aici, recunoscute pentru prospetime si calitate”, a declarat ministrul turismului din Scotia,  Jim Mather.

scot

Acesta a mai spus ca, intentia”Anului Food&Drink” este aceea de a constientiza atat scotienii cat si turistii straini despre oportunitatile care se gasesc in aceasta tara, de a putea beneficia de mancare premium de calitate si de a gusta bauturi, direct de la sursa lor. „Scotia este raiul mancarii si al bauturii, o regiune care produce mult, a carui produse sunt extrem de cautate pentru calitatea lor. Aceasta este o reputatie pe care ar trebui sa o sarbatorim si sa o sporim”.

Cea mai cunoscuta organizatie pe segmentul food&drink din Scotia, infiintata in 2007, si anume „Scotland Food&Drink”, care colaboreza intens cu guvernul scotian in acest domeniu, si-a propus ca pana in 2017 sa creasca profitul din industrie la 12 miliarde de lire sterline si sa mareasca notorietatea acesteia pe plan international. La evenimentul „Anul Food&Drink s-a alaturat si celebrul site VisitScotland.com., cu intentia de a promova imaginea tarii ca un adevarat „land food&drink”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302