Începe cel de-al saselea Campionat Regional de Barista

Începe cel de-al saselea Campionat Regional de Barista
person Horeca
access_time_filled

afis Scae

 

Dupa cum se stie, competitia se împarte in trei concursuri: WBC (World Barista Championship), Latte Art si Coffee in Good Spirits (Irish Coffee). in cadrul primei probe, concurentii trebuie sa prepare 4 espresso, 4 cappuccino si 4 bauturi semnatura personala in 15 minute. Cea de-a doua proba consta in prepararea a doua bauturi caffe macchiato cu desen, doua cappuccino cu desen si doua bauturi semnatura personala cu desen (desenele celor doua bauturi trebuie sa fie identice) in 8 minute. Iar la cea de-a treia proba se cauta cei mai buni preparatori de Irish Coffee, proba la care concurentii trebuie sa prepare doua bauturi calde, facute din whisky, zahar, cafea si frisca (nu sunt permise alte ingrediente) si doua bauturi reci, semnatura personala, din cafea si alcool si orice alt ingredient.  Baristii isi pot alege la ce proba vor sa concureze (una sau mai multe).

Pentru etapa nationala se vor califica primele 3 locuri din campionatele regionale.

Mai multe detalii se gasesc pe: http://www.scaeromania.eu

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302