Reforma in sistemul de clasificare al hotelurilor din Franta

Reforma in sistemul de clasificare al hotelurilor din Franta
person Horeca
access_time_filled

Reforma in sistemul de clasificare al hotelurilor din Franta

Hotelurile din Franta se afla in fata unui nou sistem de clasificare, anuntat inca de acum doi ani de guvernul francez. Acesta a anuntat data exacta la care va intra in vigoare noul sistem de clasificare al hotelurilor: iulie 2012. Pana atunci hotelurile vor trebui sa aplice pentru numarul de stele, sa treaca cu brio de inspectiile autoritatilor si sa isi finalizeze procesul de mordenizare impus de autoritati. Noul sistem de clasificare va fi gestionat de „Agentia Nationala pentru Dezvoltare Turistica” (Agence Nationale de D©veloppement Touristique), in conformitate cu o prevederile guvernului si prevede inasprirea criteriilor de acordare a stelelor: hotelurile trebuie sa indeplineasca 50% din cele 210 criterii stabilite, in aspecte precum: echipamente, servicii, accesibilitate si dezvoltare sustenabila.

hotel stele

Viitoarea placheta instalata pe hoteluri va mentiona anul in care a fost primita distinctia precum si data de expirare, pentru ca distinctia este atribuita acum doar pentru 5 ani. Brandul „Franta”, situat in partea de jos a plachetei va sublinia caracterul de stat oficial al clasificarii. Doua noi semne vor aparea pe hotelurile acreditate oficial: un semn rosu, pentru hotelurile de la 1 stea pana la cele de patru stele, si un semn de aur pentru hotelurile de 5 stele.

ScribeHotel

Cunoscutul hotelier francez Olivier de Geffrier a declarat ca sistemul de clasificare actual al hotelurilor din Franta, introdus in anul 1986, nu a fost niciodata actualizat. „Este adevarat ca multi turisti straini care cred ca au rezervat o camera la un hotel de 3 stele gasesc  acum conditii de o categorie inferioara, lucru care nu corespunde cu asteptarilor turistilor in ceea ce priveste serviciile, comfortul si pretul”, a declarat acesta. Siconsultantul Serge-Henri Saint-Michel a declarat ca vechiul sistem de clasificare necesita schimbari. „Clasificarea hotelurile din 1986 nu mai este valabila in zilele noastre. Noua clasificare va genera noi investitii in hotelurile din Franta, lucru care va duce la cresterea competitivitatii pe piata. Fie ca esti un hotel de o stea sau un hotel de 5 stele trebuie sa iti imbunatatesti permament serviciile, sa te adaptezi pietei mereu si sa iti meriti stelele.

France_hotel

Reforma nu este lipsita de critici virulente din partea industriei ospitalitatii. Comitetul pentru Modernizarea Hotelurilor din Franta, care uneste 700 de hoteluri, si alti profesionisti din industria turismului, au denuntat noile masuri. Desi recunoaste o latenta in modernizare hotelurilor din Franta, presedintele comitetului, Mark Watkins a declarat ca noua clasificare nu va ajuta la modernizarea industriei hoteliera din Franta deoarece noile criterii „sunt prea limitate si neadaptate la asteptarile in schimbare ale turistilor”. Departe de a revolutiona industria ospitalitatii, asa cum se intentioneaza, standardele pe care trebuie sa le indeplineasca hotelurile au fost alese fara o consultare a oamenilor  din managementul hotelurilor sau, de ce nu, a oaspetilor, a mai declarat acesta.

Sursa: HotelNewsNow.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302