Franciză cu gust de pizza


PHD Deschidere sector 5Pizza a avut și va avea întotdeauna căutare, iar livrarea la domiciliu s-a dovedit a fi "asul" din mâneca antreprenorilor care au anticipat cererea în creștere pentru mâncare a oamenilor prea ocupați să gătească acasă sau să iasă la restaurant. Dacă vreți să investiți într-o astfel de afacere, dar nu vreți să vă asumați toate riscurile pe care le presupune lansarea unei afaceri de la zero, puteți cumpăra o franciză.

Pizza Hut Delivery, conceptul de livrare la domiciliu lansat de Pizza Hut, a lansat anul acesta programul de francizare în România. Despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele interesate să opereze o franciză Pizza Hut Delivery și beneficiile pe care le au francizații Pizza Hut Delivery, am vorbit cu Dan Ilie, Directorul General al companiei.

Ce ne puteți spune despre strategia de dezvoltare a brandului Pizza Hut Delivery în România și despre programul de francizare lansat în acest an?
Încă de la lansare, Pizza Hut Delivery a intrat pe un trend ascendent. Reţeaua a crescut semnificativ, doar ȋn ultimul an şi jumătate (ianuarie 2016 - septembrie 2017) deschizând 7 noi unităţi. După experiența acumulată în cei aproape 10 ani de prezență pe piață, perioadă în care am câștigat un segment important pe plan local, programul de francizare a venit ca un pas natural în procesul de extindere în ţară. Obţinerea drepturilor de master francizat nu este ȋnsă automată şi nu toţi francizaţii Pizza Hut Delivery pot face acest lucru. Noi am reuşit datorită istoricului nostru ȋndelungat de excelenţă operaţională, faptului că am aderat la standardele francizei şi că am dezvoltat brandul, şi suntem foarte mândri de acest succes.

În acelaşi timp, este important de notat faptul că am testat lucrul cu un francizat ȋn Bucureşti, timp de mai mult de un an, ȋnainte de a lansa programul de francizare, pentru a ne asigura că sunt implementate toate procesele, astfel ȋncât să putem susţine francizaţii ȋn creşterea business-ului lor. Reuşind să facem acest lucru, ȋn acest moment căutăm să aducem noi parteneri alături de noi, pentru a extinde brandul ȋn România. Prin urmare, strategia noastră de creştere prevede atât continuarea investiţiilor ȋn deschiderea de unităţi proprii, ȋntrucât suntem foarte mulţumiţi de performanţa brandului, dar, ȋn aceeaşi măsură, acolo unde vom găsi parteneri capabili, suntem interesaţi să explorăm oportunităţi de creştere alături de ei.

Ce condiții trebuie să îndeplinească persoanele interesate să opereze o franciză Pizza Hut Delivery?
Există o serie de criterii pe care un potenţial francizat trebuie să le ȋndeplinească pentru a putea achiziționa licența. În primul rând, trebuie să respecte o condiţie legată de locaţie, şi anume să deţină sau să închirieze un spațiu cu o suprafaţă între 100 și 150 metri pătrați. De asemenea, există un criteriu ȋn ceea ce priveşte pregătirea, şi anume să finalizeze o perioadă de opt săptămâni de training specializat cu echipa noastră. O altă condiţie este aceea ca numărul de salariați să fie între 20 și 25 de persoane. Şi, desigur, trebuie să deţină capitalul necesar.

Care este costul de achiziție a unei francize Pizza Hut Delivery? Deschidere PHD Drumul TabereiCostul investiţiei pentru o nouă franciză este ȋn jur de 250.000 euro, ceea ce include taxa către YUM! pentru dreptul de a opera brandul, construirea locaţiei, echipamentele, software-ul şi hardware-ul IT şi flota. Acestea asigură construirea unei locaţii la standardele brandului şi dreptul de operare pentru 10 ani, cu posibilitatea de extindere pentru ȋncă 10 ani.

Care sunt efectiv pașii pe care aceste persoane interesate trebuie să îi urmeze și cât durează procesul?
Cei interesaţi de deschiderea unei locaţii Pizza Hut Delivery în sistem de franciză ne pot contacta prin accesarea secţiunii dedicate de pe site-ul nostru www.pizzahutdelivery.ro/franciza, de unde pot trimite un formular de înscriere. Echipa noastră va analiza aplicaţia şi, dacă este conformă cu termenii şi condiţiile, vom contacta aplicantul pentru a trece la următorul pas al procesului de selecţie. Pe parcursul următoarelor 2-3 luni ne vom ocupa de certificarea noului partener în sistemul internațional de francizare și, în paralel, îi vom oferi consultanță pentru deschiderea și amenajarea noii locații.

Ce beneficii au francizaţii Pizza Hut Delivery?
Printre beneficiile oferite antreprenorilor interesați de colaborarea cu Pizza Hut Delivery în sistem de franciză se numără asistența personalizată din partea echipei de specialiști a companiei, traininguri tematice, acces la platformele de evaluare și audit folosite la nivel internațional, precum și consultanță pentru activitățile de marketing. De asemenea, francizaţilor le este oferit acces către lista de furnizori acreditați și auditați de către YUM!, ceea ce garantează atât calitatea materiilor prime, cât și îndeplinirea tuturor standardelor de siguranță alimentară. Mai mult, francizaţilor le punem la dispoziţie platforma de comenzi online, una dintre cele mai performante din domeniu în România.

Cum a evoluat cererea pentru franciză, de la lansarea programului de francizare din luna aprilie 2017 și până acum?
Am ȋnceput să primim cereri de francizare ȋncă de la lansarea programului, ȋnsă nu toate au ȋndeplinit criteriile, astfel că, ȋn prezent, suntem ȋn discuţii doar cu o parte dintre cei care ne-au contactat. Suntem ȋnsă mândri de faptul că am avut suficiente cereri încât să fim ȋncrezători că Pizza Hut Delivery va ajunge în cât mai multe orașe din ţară.

 

Diana Sbârcea


Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok