Barmaniada 2011 a desemnat cel mai bun barman berar

Barmaniada 2011 a desemnat cel mai bun barman berar
person Horeca
access_time_filled

În premieră în cadrul Barmaniada, cea mai complexă competiție de bartending din România, a fost organizată pe 30 august 2011 Etapa de Bere, unde cei mai buni barmani din țară s-au întrecut în a servi cea mai bună bere. Aceasta a fost a doua etapă din cadrul Barmaniada 2011, după cea din 26 iulie, Speed Service, când Marian Porumb a fost desemnat cel mai rapid barman. Concurentul cu cele mai multe puncte acumulate de-a lungul tuturor celor 6 etape va fi desemnat Barmanul Anului 2011.

start

Următoarele etape ale competiției sunt: Barista – 27 Septembrie, Mixologie – 25 Octombrie, Sommelier – 22 Noiembrie, Working Flair&Exhibition – 13 Decembrie.
Despre noua etapă introdusă de anul acesta în concurs – etapa de bere, fondatorul Barmania, Mihai Panfil a declarat că : „Este una de învățare, atât pentru concurenți cât și pentru organizatori. Este un început pentru noi toți în a stăpâni acest domeniu vast și fascinant și a ne asuma la rândul nostru rolul de a ne educa clienții. Piața de bere din România s-a dezvoltat mult și are nevoie de barmani cunoscători. Deși în România se consumă multă bere, nu există încă o cultură a berii, iar servirea lasă de dorit. Ne dorim ca această etapă să fie un prim pas spre impunerea unui nou standard și descoperirea unor tinere talente care să transmită cultura de a prepara și a servi bere. Această schimbare trebuie să plece în primul rând din bar și de la producătorii puternici de bere de calitate. Noi avem un sprijin considerabil  în partenerul nostru – Carlsberg. Pentru a le asigura acestora suportul si pregătirea necesară Centrul de Formare Profesionala Barmania va introduce începând de anul viitor un seminar special despre bere în cadrul cursului autorizat de  CNFPA pentru barmani”.
servireCâștigătorul titlului de cel mai bun barman berar, desemnat în cadrul Etapei de Bere a fost Andrei Todosi. Andrei are 23 de ani, o experiență de 3 ani ca barman și lucrează la Interbelic, în București. Participă la Barmaniada pentru că vede competiția ca o bună oportunitate de a învăța lucruri noi și de a deveni un barman mai bun.
Acesta a fost urmat îndeaproape de Marian Porumb, care s-a clasat pe locul al II-lea și de Cătălin Ioaniciu – locul III.
Proba a debutat cu înregistrarea primului Record Național la domino de cocktail-uri cu bere: 500 shoturi de tequila Jose Cuervo s-au mixat în 500 pahare de bere Carlsberg, într-un efect spectaculos de domino.
Pentru a parcurge un ritual de servire a berii ca la carte participanții au fost supuși mai multor probe. Au preparat și au servit o bere Carlsberg la draft, o bere Guiness la draft, 2 beri la sticlă, un cocktail rețetă proprie pe bază de bere, toate într-un interval de 7 minute. Apoi membrii din juriu au mai punctat răspunsurile la un quiz cu 5 întrebări și timpul realizat pentru dechiderea a 6 sticle de bere
Din juriu au făcut parte cei mai buni specialiști români, dar și un maestru berar de renume internațional: Joachim Reuling, Președintele juriului, Maestru Berar din Germania. 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302