Barmaniada 2011 a desemnat cel mai rapid barman

Barmaniada 2011 a desemnat cel mai rapid barman
person Horeca
access_time_filled

Barmani din toată țara s-au întrecut pe 26 iulie pentru titlul de cel mai rapid barman din România, în cadrul competiției Barmaniada 2011. Câștigătorul primei etape, „Speed Service”, din cadrul competiției Barmaniada, a fost desemnat Marian Porumb din Cluj, care a reușit să servească perfect 8 băuturi într-un minut și 33 secunde. Cel mai rapid barman din România are așadar 25 de ani și lucrează de 5 ani ca barman. Aceasta a fost prima provocare dintr-o serie de 6 etape. Concurentul cu cele mai multe puncte acumulate de-a lungul tuturor probelor de concurs va fi desemnat „Barmanul Anului 2011 în România”.

Castigatorii

                                               (Câștigătorii etapei Speed Service)

Următoarele etape ale competiției sunt: Bere – 30 August, Barista -  27 Septembrie, Mixologie – 25 Octombrie, Sommelier – 22 Noiembrie,  Working Flair & Exhibition – 13 Decembrie.
Marian Porumb s-a înscris la Barmaniada 2011 cu dorința de a câștiga experiență, de a obține rezultate cât mai bune și de a încerca emoțiile unei competiții. Proba pentru care participanții s-au antrenat intens a constat în a servi în cel mai scurt timp, 2 beri și șase cocktailuri: 2 long drinks, un cocktail martini, un cocktail frozen, un iced tea și un cocktail multi liqueur. Membrii juriului au punctat însă, nu numai rapiditatea, dar și acuratețea tehnicii de lucru și corectitudinea rețetelor.

MarianPorumb                                                               (Marian Porumb)
Câștigătorul a fost urmat îndeaproape de Andrei Todosie la etapa Speed Service, care s-a clasat pe locul al II-lea cu 1 minut și 34 secunde. Andrei are 23 de ani, are experiență de 3 ani ca barman și lucrează la Interbelic, în București. Participă la Barmaniada pentru că vede competiția ca o bună oportunitate de a învăța lucruri noi și de a deveni un barman mai bun.
Pe locul III la etapa Speed Service s-a clasat Daniel Ursan din Cluj, cu toate că a reușit să servească într-un minut și 30 secunde. Are o experiență în domeniul bartendingului de 4 ani și lucrează ca barman profesionist într-un Cocktail Bar din Cluj. Participă la Barmaniada 2011 din pasiune pentru bar și pentru că dorește să se perfecționeze. Este încrezator că prin pasiune, inovație și profesionalism în spatele barului munca se poate transforma în artă.

rapid„Scopul BARMANIADEI nu este competiția în sine, ci acela de a crea o comunitate de barmani care sa interacționeze și să facă schimb de experiență, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluție și profesionalism în meseria lor. An de an, așteptăm acele performanțe spectaculoase, creative și bine exersate. La această primă etapă a competiției, barmani din toată țara ne-au făcut o foarte frumoasă demonstrație de speed service, timpul mediu realizat fiind de 1 minut si 40 sec. Am avut barmani foarte bine pregătiti și mult mai încrezători în forțele propri. Acest lucru se datoarează multor ore de antrenament care au transformat fiecare prestație într-un spectacol.”, a declarat Mihai Panfil, fondator Barmania, organizatorul competiției.
Din juriul primei etape au făcut parte cei mai buni specialiști români, dar și un barman de renume internațional: Tug Von Der Burgh, președintele jurului, membru fondator al World Flair Association, Mihai Tarcea, unul dintre pionierii bartendingului din România, Sergiu Biriș, câștigătorul titlului de Barmanul Anului 2010, Costin Gache, Vicepreședinte Asiciației Barmanilor Profesioniști din România, Liviu Croitoru, Reprezentantul României la competiția internațională de flair de la Singapore, Bogdan Gheorghiu, unul dintre cei mai buni manageri de bar din Romania, Mihai Diaconu, reprezentantul Smirnoff România, Mihai Panfil, barman profesionist și fondator Barmania și Bogdan Nicolae, barman profesionist și fondator Barmania. 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302