Bucătăria belgiană, celebrată la Crowne Plaza în cadrul “Belgian Week”

Bucătăria belgiană, celebrată la Crowne Plaza în cadrul “Belgian Week”
person Horeca
access_time_filled

ashliediasCrowne Plaza Bucharest celebrează relațiile dintre România și Belgia și organizează în perioada 20 – 26 aprilie, alături de Ambasada Belgiei în România și de Asociația de Afaceri Belgia – România, Belgian Week, eveniment dedicat bucătăriei belgiene și business networking-ului. Moules frites, la Carbonade Flamande sau iepure înăbușit în bere sunt doar câteva dintre specialitățile ce vor fi preparate.

Belgia este cunoscută pentru bucătaria sa eclectică, influențată atât de cultura germanică din partea nordică a Europei, cât și de cea latină din sud, fiind astazi foarte apreciată pentru gustul său delicios și fin. Iubitorii bucătăriei belgiene sau cei care își doresc să o descopere cu această ocazie vor putea alege dintr-un meniu bogat preparat chiar de Ashlie Dias, bucătarul chef al Crowne Plaza Bucharest.

Pe parcursul Săptămânii Belgiene oaspeții se vor putea delecta cu produse autentic belgiene precum crevetii gri, sunca de Ardennes, ciocolata și nelipsita bere, folosită în Belgia la prepararea celor mai apreciate feluri de mâncare la nivel național. Printre mâncărurile pe care le va găti Ashlie Dias se numără tradiționala la Carbonade Flamande, vită cu legume înăbușite în bere neagra, servită alături de cartofi prăjiți, Moules frites, midii marinate în vin alb sau Gentse Waterzooi, un pește proaspăt amestecat cu legume și smântână. Nu vor lipsi nici renumitele wafe belgiene.

Cei ce vor lua parte la Belgian Week pot alege între mese cu meniuri à la carte, set meniuri sau un Sunday Brunch ce va avea loc duminică, pe 26 aprilie, de la 12:30 la ora 16:30.

Evenimentul are și o puternică componentă de business și include o serie de evenimente și acțiuni ce creează oportunități pentru promovarea produselor și serviciilor din Belgia și România în vederea stabilirii unor noi parteneriate. Printre acestea se numără seminarii de business, acțiuni de networking și Gala Belgian Business Days.

Volumul schimburilor comerciale dintre Belgia și România în 2014 a crescut cu 11% față de anul trecut. Belgia a ajuns în doar 6 ani de la poziția 25 la poziția 9 în 2014 în topul investitorilor străini, conform FDI, reprezentând peste 22000 de locuri de muncă – dublu față de anul 2011.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302