CafeGo, un nou concept în rândul coffee shop-urilor to go din Constanța

CafeGo, un nou concept în rândul coffee shop-urilor to go din Constanța
person Horeca
access_time_filled

Pasionat de cafeaua bună, pe care a studiat-o atent de la modul de cultivare la cel de preparare, antreprenorul George Alexe (37 ani) din Constanța a decis să împărtășească constănțenilor secretele cafelei de calitate prin crearea CafeGo, primul coffee shop to go cu cafea de specialitate, snack-uri și smoothie-uri delicioase, se arată într-un comunicat. Coffee shop-ul s-a deschis oficial pe 5 noiembrie, pe strada Primăverii nr 43, vis-a-vis de intrarea oficială a stadionului Farul.

Constănțenii duceau lipsa unui loc de unde să își cumpere o cafea de specialitate și o gustare sănătoasă în drum spre birou!”, spune George Alexe, care este de părere că piața locală are un potential mare, încă neexploatat.

Piața din Constanța are un potențial mare, încă neexploatat, și estimez pentru primul an complet de activitate – 2017 – o cifră de afaceri de 70.000 euro, la o medie de 120 de clienți pe zi și un bon mediu de 8 lei.”, spune George Alexe.

cafego1

Coffee shopul are o suprafață de 30 de metri pătrați și a necesitat o investiție de 1000 euro/mp, bani alocați pentru înregistrarea mărcii, identitatea vizuală, renovarea și amenajarea spațiului conform conceptului, costul echipamentelor, al mobilierului și al ambalajelor.

într-un decor minimalist și extrem de creativ CafeGo va servi specialități din cafea pornind de la espresso, long black, cappuccino, latte și flat white, la acestea adăugându-se smoothie-uri proteice și breakfast smoothie-uri pe bază de cafea, sandwich-uri, salate și prăjituri de casă delicioase.

CafeGo s-a născut din dorința de a oferi iubitorilor de cafea din Constanța autenticitatea, aroma și savoarea pe care o așteaptă de la o cafea bună. Folosim cele mai bune boabe de cafea Arabica, atent selecționate și proaspăt prăjite la o prăjitorie recunoscută din București, folosim cele mai performante echipamente pentru prepararea cafelei precum și talentul și priceperea a doi barista cu experiență”, declară fondatorul CafeGo, George Alexe, el însuși absolvent al unui curs de barista.

Cafeaua este măcinată pe loc și asta se întâmplă în majoritatea coffee shopurilor, însă aroma și gustul cafelei sunt date de timpul trecut de la momentul prăjirii și până la preparare. Pentru a-și păstra calitățile nealterate cafeaua proaspăt prăjită trebuie consumată după o săptămână de la prăjire și în maxim 1 lună“, explică George Alexe.

George Alexe este un antreprenor român în serie, fiind la afacerea cu numărul 8, primul business fiind înființat în 2003. El operează pe piața horeca din Constanța din 2012, cu un restaurant cu specific italian – Trattoria Due Modi.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302