Cel mai mare festival de bere din lume, Oktoberfest 2011 la start

Cel mai mare festival de bere din lume, Oktoberfest 2011 la start
person Horeca
access_time_filled

Cel mai mare festival de bere din lume, Oktoberfest se va desfășura ca în fiecare an la începutul toamnei, în Munchen, Germania, unde sunt așteptați producători de bere din toată lumea și nu mai puțin de 6 milioane de vizitatori în perioada 17 septembrie – 3 octombrie 2011.
Străzile din Munchen și unitățile de cazare sunt, chiar dinainte de începerea festivalului, populate până la refuz. Ajuns la onorabila ediție cu numărul 201 faimosul festival, cunoscut acum în toată lumea, a stabilit de-a lungul timpului multe recorduri: cel mai mare număr de vizitatori, cei mai mulți litri de bere consumați și, foarte important, 30% din producția anuală de bere din Munchen se consumă în timpul celebrului festivalului.

oktober

La Oktoberfest 2011 se găsesc 80 de standuri și corturi, cu tipuri de bere specifice dintre care 14 corturi mari a celor mai cunoscuti producători de bere bavarezi.
Vizitatorii ediției de anul acesta vor putea alege din sutele de sortimente de bere cu prețuri între 8.70 – 9.20 euro pe litru, savurând nu doar băuturile ci și mâncărurile tradiționale germane. Curse de cai, paradă de costume și diverse evenimente devenite deja tradiționale în cadrul Festivalului îi vor încânta pe vizitatori.
Oktoberfest debutează an de an prin defilarea firmelor prezente la festival, iar acestea sunt reprezentate de niște căsuțe împodobite trase de câte patru cai.

parada

Primarul orașului Munchen va inaugura celebru festival, așa cum cere tradiția.
Această sărbătoare își are începuturile prin 1810, când un subofițer al gărzii naționale bavareze a propus organizarea unei curse de cai, odată cu festivitățile de la căsătoria prințului Ludovic I al Bavariei cu prințesa Therese von Hildburghausen. Cursa de cai a fost denumită de către mireasă, Oktoberfest.
După un an s-a decis reluarea acestui festival, de data asta organizat de Asociația de Agricultură Bavareză, iar din 1819, festivalul a început să fie organizat an de an de către edilii orașului. În timp s-a permis și vânzarea și consumul de băuturi alcoolice în zona Oktoberfest-ului.
fetecubereAșa s-a ajuns la amplasarea meselor și băncilor, iar pe lângă berea pe care o puteau savura, vizitatorilor festivalului le erau pregătite si alte distracții, precum popice, dans și altele. După ce a crescut numărul de vizitatori, au fost amplasate corturi, cate unul pentru fiecare firma în parte. Fiecare festival debutează cu defilarea firmelor participante, reprezentate de căruțe împodobite festiv și trase de patru cai.
În anul 1935, cu ocazia aniversării nunții de argint a cuplului regal bavarez, s-a organizat o paradă de costume populare bavareze. Aceasta a devenit însă tradiție la Oktoberfest doar din anul 1950. Astăzi, parada de costume populare este una dintre cele mai mari din lume, cu aproximativ 9000 de participanți. Pe lângă costume germane, se pot admira și porturi specifice austriece, italiene, elvețiene, poloneze și chiar norvegiene.
Oktoberfest nu este sărbătorit doar în Munchen, ci și pe toate continentele, inclusiv în țara noastră.
Următoarea ediție a Oktoberfest va avea loc în perioada 22 septembrie – 7 octombrie 2012.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302