Diferenţe mari între preţurile aplicate la restaurantele şi hotelurile din UE

Diferenţe mari între preţurile aplicate la restaurantele şi hotelurile din UE
person Horeca
access_time_filled

Potrivit unui studiu realizat de Eurostat – biroul de statistică al Uniunii Europene, nivelul prețurilor practicate la restaurantele și hotelurile din statele Uniunii Europene variază semnificativ de la țară la țară. Norvegia are cele mai piperate prețuri în industria ospitalității din UE, depășind cu mult media UE, la polul opus situându-se Bulgaria, cu 55% sub media Uniunii Europene. banieuro
Studiul, publicat recent, analizează nivelul prețurilor pentru bunurile și serviciile de larg consum (mâncare și băuturi fără alcool, băuturi alcoolice și țigări, haine, electrocasnice, dar și prețurile practicate în restaurantele și hotelurile din UE).Â
Cele mai ridicate prețuri pentru bunurile și serviciile de larg consum se găsesc în Danemerca, Finlanda, Luxembourg, Suedia și Irlanda. Cele mai scăzute prețuri din UE sunt, potrivit Eurostat, în Bulgaria și în România.
În ceea ce privește nivelul prețurilor la mâncare și la băuturile non-alcoolice (consumate acasă), Bulgaria este din nou cea mai avantajoasă țară, iar Danemarca cea mai scumpă. Diferențele de prețuri dintre statele membrie UE pentru această categorie de produse a fost mai mică decât diferența de prețuri per total la bunurile și serviciille de larg consum.
licoareÎn ceea ce privește băuturile alcoolice și tutunul, România este o țară destul de avantajoasă în ceea ce privește prețurile aplicate aceastei categorii de produse, la fel și Bulgaria, comparativ cu țări precum Norvegia, Islanda și Irlanda situate în topul clasamentului. Prețuri mai scăzute decât în România la băuturile alcoolice se găsesc în Bosnia și Herțegovina, Serbia, Albania, fosta republică Iugoslavia și Muntenegru.
Aceste diferențe mari de prețuri se datorează, potrivit Eurostat, diferențelor de taxare a acestor produse de-a lungul Europei.Â

În ceea ce privește prețurile la restaurante și hoteluri, așa cum am menționat, Norvegia este cea mai scumpă țară, urmată de Danemarca și Elveția. Prețuri mici în industria ospitalității se găsesc în țări precum Republica Cehă, Ungaria, România Albania sau Serbia.
Eurostat este Biroul de Statistică al Uniunii Europene. El oferă statistici la nivel european care permit realizarea unor comparații între statele membre și regiuni, pe numeroase sectoare. Sediul Eurostat este la Luxemburg.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302