Mixologie cu barmanul Casei Regale Britanice

Mixologie cu barmanul Casei Regale Britanice
person Horeca
access_time_filled

cocktails-signÎn data de 26 octombrie 2011, începând cu orele 20:00, Tonka Soul Café va fi gazda unei noi ediții a Barmaniadei, cea mai complexă competiție de Bartending din România. În cadrul Etapei de Mixologie, 30 dintre cei mai talentați bartenderi se vor întrece în a crea și servi cel mai bun cocktail. Această ediție se va bucura de prezența unui invitat special, Sir Angus Winchester, barman al Casei Regale și un nume recunoscut în industria bartendingului, în calitate de președinte al juriului. Consultant „Alconomics”, Sir Angus Winchester va împărtăși din secretele meseriei de barman.

Sir Angus Winchester este un nume recunoscut în industria bartendingului cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu. Primii 10 ani i-a petrecut lucrând ca barman în Londra, New York, Hong Kong și America de Sud. Apoi și-a creat propria agenție „Alconomics” care se ocupă cu trainingul barmanilor și acordă consultanță în organizarea de evenimente și în managementul locațiilor din peste 45 de țări. 
Angus este adesea numit de către barmani o enciclopedie a cunoștințelor despre cocktailuri și o sursă inepuizabilă de povești și mituri despre băuturi. Sir Winchester este un ambasador al excelenței în domeniul bartendingului, inspirând barmanii din toată lumea. Ca dovadă a admirației lor pentru Angus, aceștia au creat cocktailuri denumite „Winchester”, „Angus&Bueser Special” sau „Winchester Swizzle”.
Angus Winchester a acordat consultanță unor renumite baruri din lume precum Fontainebleau din Miami, Trailer Happiness și Salvatore at Fifty din Londra,  Mandarin Oriental din Hong Kong si Bangkok, Nimb Hotel din Copenhaga, acestea câștigând numeroase premii.

Barmaniada2
Sir Winchester are o colecție impresionantă de cărți despre băuturi și cocktailuri. A scris articole pentru publicațiile de profil de pe toate continentele și a fost prezentat în paginile revistele glossy din toată lumea. Sir Angus Winchester este mixolog al Casei Regale Britanice și a creat, cu ocazia nunții lui William și Kate Middleton, 4 cocktailuri în cinstea cuplului regal. Dictonul care a inspirat rețetele a fost „Something old, something new, something borrowed, something blue”, reprezentativ pentru nunta din epoca victoriană.
Barmaniada3Un plus al venirii sale în România îl reprezintă susținerea unui seminar de bartending în perioada 27-28 octombrie – lecții de bar, tehnici noi de preparare a cocktailurilor și ingrediente deosebite, toate culese de Angus din călătoriile sale în jurul lumii, dar și lecții de viată, atitudine și educație. „Bartendingul este un  job care trebuie făcut cu pasiunie și cere mândrie, respect și admirație. Un barman bun nu servește doar băuturi, el servește oamenii. Un barman bun nu face doar băuturi bune ci te face să te simți extraordinar indiferent de ceea ce ai în pahar. Eu servesc oameni, nu servesc băuturi, nici un barman nu ar trebui să uite asta. Barmanul trebuie să cunoască oamenii, să interacționeze cu ei, nu să fie o mașină care vinde, este vorba de starea de spirit a barmanului, care să facă oamenii să se simtă bine”, a declarat Angus Winchester.
Cocktailurile preparate în cadrul etapei mixologie vor fi apreciate de către juriu din punct de vedere tehnic și degustativ.

 Juriul Barmaniada Etapa mixologie va fi format din:
–  Angus Winchester, Președinte al juriului și barman al  Casei Regale din Anglia;
–  Bogdan Nicolae, Președinte al Asociației Barmanilor Profesioniști din România și Manager Barmania;
–  Mihai Panfil, Manager Barmania;
–  Bogdan Gheorghiu, unul dintre cei mai buni manageri de bar din România;
–  Gache Costin, Vice-Președintele Asociației Barmanilor Profesioniști din România;
–  Sergiu Biriș, Barmanul Anului 2010;
–  Mihai Tarcea, Manager de Bar
–  Liviu Croitoru, Barman profesionist, reprezentantul României la competiția internațională de flair de la Singapore.
cocktail-tutorial
Competiția se va desfășura în 2 etape: calificările și finala, unde se vor întrece 8 dintre cei mai buni mixologi. În calificări, concurenții vor avea de pregătit un cocktail Martini și un Long Drink, rețetă proprie, iar în finală vor încerca să impresioneze juriul cu o rețetă originală.
Dacă la partea tehnică a concursului vor fi apreciate aptitudinile de comunicare ale barmanului, atenția la detalii și tehnicile de lucru folosite, prezentarea generală, decorul și timpul, la partea senzorială, juriul va puncta aroma, gustul, consistența, creativitatea și calitatea cocktailurilor preparate.

Pentru etapa de Mixologie sunt înscriși 30 candidați. Cei mai buni barmani mixologi din România vor fi recompensați cu următoarele premii: locul I – 400 €, locul II – 250 € și locul III – 150 €.

Cele 6 etape ale competiție sunt:
–  Speed Service – finalizată în 26 Iulie 
–  Bere -  finalizată în 30 August 
–  Barista -  finalizată în 27 Septembrie
–  Mixologie – 26 Octombrie 
–  Sommelier – 22 Noiembrie 
–  Working Flair & Exhibition – 13 Decembrie

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302