Noroc sprijină redescoperirea gastronomiei tradiţionale autentice

Noroc sprijină redescoperirea gastronomiei tradiţionale autentice
person Horeca
access_time_filled

Parteneriatul semnat în această vară între Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) și marca de bere Noroc readuce în atenția românilor gastronomia tradițională românească. Noroc îi invită în perioada 1-2 octombrie 2011 pe toți cei dornici să savureze bucate tradiționale autentice la Festivalul Brânzei și Pastramei de la Bran și la Festivalul Cârnaților de Pleșcoi de la Berca, județul Buzău.
da„Cele două festivaluri gastronomice care se desfășoară la acest sfârșit de săptămână reprezintă un prilej excelent pentru toți să ne deconectăm de la ritmurile cotidiene și să degustăm bucatele tradiționale pregătite de localnici după rețete transmise din generație în generație. Gastronomia tradițională este o bogăție națională, de aceea am decis să sprijinim prin marca noastră Noroc evenimentele locale care o readuc la lumină. Berea Noroc cinstește lucrurile românești bine făcute și pune în valoare savoarea bucatelor tradiționale”, a declarat Tiberiu Mercurian, Director de Marketing Bergenbier S.A.
În cadrul parteneriatului cu Antrec, marca Noroc sprijină organizarea a opt festivaluri de tradiții locale, toate având o componentă gastronomică, pe durata întregului an 2011. În proiect sunt incluse Festivalul Bulzului (din comuna Turia, județul Covasna), Festivalul Național al Păstrăvului (de la Ciocănești, județul Suceava), Ziua Recoltei (de la Poiana Mărului, județul Brașov), Festivalul Brânzei și Pastramei (de la Bran, județul Brașov), Festivalul Cârnaților de Pleșcoi (de la Berca, județul Buzău), Mozaic Gastronomic (de la Văliug,  județul Caraș Severin), Festivalul Tradițiilor (de la Sălciua, județul Alba) și Festivalul Plăcintelor (de la Comănești, județul Bacău). 
bulzAceste evenimente sunt un prilej pentru toți cei pasionați de tradiții să descopere imensa varietate a patrimoniului gastronomic românesc și bogăția tradițiilor locale.
Festivalul Brânzei și Pastramei de la Bran are loc în fiecare an, la început de octombrie, marcând încheierea anului pastoral și coborârea oilor de la munte. Este o sărbătoare tradițională importantă, prilej de bucurie pentru comunitate, marcată prin cântec, joc și mese îmbelșugate. Între 1 și 2 octombrie, cei care vor vizita zona Bran vor putea degusta brânzeturile locale, dar și faimosul bulz de Bran și pastrama de oaie pregătite de localnici după rețete tradiționale. 
În aceeași perioadă, la Berca, în județul Buzău, cârnații de Pleșcoi au și ei un festival dedicat, ajuns în acest an la cea de-a patra ediție. Fiind unul din puținele produse românești atestate internațional, cârnații de Pleșcoi au devenit o marcă specifică zonei. Producătorii locali se mândresc că savoarea lor unică este garantată de rețeta secretă, păstrată ca atare de peste 700 de ani.
Despre marca Noroc
Lansată în anul 2000, Noroc este o bere 100% românească a cărei rețetă și gust echilibrat au fost definite de maeștrii berari români. Este o marcă poziționată pe segmentul economic al portofoliului Bergenbier S.A.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302