Primul eveniment din seria Zilele Vinul.ro, un succes

Primul eveniment din seria Zilele Vinul.ro, un succes
person Horeca
access_time_filled

Primul eveniment din seria Zilele Vinul.ro, un succes

Evenimentul „Zilele Vinul.ro”, care s-a desfasurat in perioada 29-30 ianuarie 2011, in centrul istoric al Bucurestiului, a reunit 14 producatori si distribuitori de vinuri care si-au prezentat portofoliile si peste 190 de vizitatori, proprietari de restaurante, manageri, ospatari sau barmani. Zilele Vinul.Ro isi propune sa devina un eveniment lunar de promovare a culturii vinului pentru amatori si profesionisti.

Interior Zilele Vinul.ro

Reprezentantii segmentului Horeca si detinatorii de invitatii au putut participa la tombola realizata special pentru acestia. Pentru aceasta categorie de vizitatori premiile au fost oferite de catre partenerii Accesoriivin.Ro si Vinuridecolectie.ro si au constat in: o trusa desfacator, trei desfacatoare Final Touch, trei seturi Wine Esential (gama VacuVin), un desfacator cu termometru si doua decantoare Modena. Marele premiu al acestei tombole consta intr-o vitrina/racitor de vinuri cu o capacitate de 40 de sticle. Maestrul de ceremonii al evenimentului a fost somelierul Sergiu Nedelea, presedintele Federatiei Somelierilor din Romania.

Nedelea la Vinul.ro

„Pentru noi a fost o reusita. Am facut si vanzari, e drept, nu spectaculoase, am avut multe contacte, chiar ma bucur ca au existat oameni interesati de toata gama noastra de vinuri, nu doar de cele pe care le-am avut expuse. Suntem multumiti si de organizare, am apreciat implicarea celor de la Vinul.ro. Cu siguranta, vom participa si la viitoarele editii”, a declarat Luminita Tzakis, de la Crama Oprisor.

Vin la Vinul.ro

Alcovin Macin a prezentat la targ gama lansata la sfarsitul anului trecut, Curtea Regala, cele mai apreciate vinuri din aceasta linie fiind Aligote, Muscat Ottonel sec si Merlot. Casa Panciu a venit la Zilele Vinul.Ro cu vinurile din gamele Casa Panciu si Sagio, dar si cu vinuri imbuteliate la bag-in-box pentru a fi prezentate in special profesionistilor HoReCa.

Pe langa vinurile consacrate din gama Scurta Vineyard si Cantus Primus, Cramele Halewood au mai oferit spre degustare noile vinuri Vitis Metamorfosis, Hyperion si Theia, dar si cateva vinuri din portofoliul de importuri. De la Crama Oprisor vizitatorii targului Zilele Vinul.Ro au putut degusta gamele Caloian, La Cetate Miracol, dar si Cabernet Sauvignon Crama Oprisor, Smerenie 2009 si Rusalca alba.

vin chile

Domeniul Coroanei Segarcea i-a incantat pe cei prezenti cu Feteasca alba Domeniul Coroanei Segarcea 2010, dar mai ales cu partea de vinuri rosii din portofoliu, produse intense, elegante si foarte bine lucrate, iar Domeniile Dealu Mare-Urlati, producator aflat in plina campanie de repozitionare a brandului, a impresionat cu vinurile Incantation si cu Feteasca neagra Paganus. Domeniile Samburesti au mizat la targ, alaturi de vinurile din gama Domeniile Samburesti, pe forta Cabernetului Sauvignon Chateau Valvis, recolta anului 2002.

Heinrig Distribution s-a pregatit destul de intens pentru aceasta editie a Zilelor Vinul.Ro, lansand aici vinul Shiraz Peter Lehman Stonewell 2005, vin considerat de multi drept vedeta acestui eveniment.

La capitolul confirmari s-a inscris si Shiraz-ul de la Corcova Roy & Damboviceanu, dar si cupajul rosu Senator Private Collection de la Senator Wine. Importatorul VinChile a prezentat in premiera la targ noii componenti ai gamei Castillo de Molina, dar si linia 35South, apreciata pentru raportul foarte bun pret/calitate. Devenite nume de referinta in randul pasionatilor de vin de la noi, vinurile din gama Enira si Alira Merlot au atras foarte multi vizitatori la standul WineRo. De asemenea, Vinarte si SERVE, doi grei ai segmentului premium din Romania, au facut furori in randul vizitatorilor cu vinurile din gama Terra Romana, respectiv vinurile Prince Mircea 2008, Prince Matei 2007 si Sirena Dunarii 2001.

Sursa: Vinul.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302