Principalele tranzacţii din industria Food&Beverage din luna aprilie

Principalele tranzacţii din industria Food&Beverage din luna aprilie
person Horeca
access_time_filled

În luna aprilie pe piața internațională au avut loc 28 de achiziții în industria Food and Beverage, anunță FoodBev.com. În 14 dintre acestea au fost implicate companii din Statele Unite. Franța a fost cea mai activă țară din punct de vedere al achizițiilor din Europa cu 5 tranazacții, urmată de China cu 3 achiziții. Alcoolul a făcut obiectul în 10 din totalul tranzacțiilor, urmat de ambalaje cu 5 tranzacții, industria produselor lactate cu 4 tranzacții, iar băuturile răcoritoare și ingredientele au avut câte 3 tranzacții fiecare.

market-trading1
Cele mai importante branduri care au făcut achiziții au fost:
-    la categoria soft drinks compania elevețiană Nestle, care a achiziționat 65% din Sweet Leaf Tea Company din Statele Unite cu 53 milioane de dolari; tot la acestă categorie Nestle a achiziționat și 60% din compania Yinlu Foods China, cu 836 milioane de dolari.
-    la categoria ambalaje  compania Frigoglass Grecia a achiziționat 80% din acțiunile Jebel Ali Glass UAE cu 41,6 milioane de dolari
-    la categoria vinuri Castel Franța a achiziționat Patriarche Grands Vins de Bourgogne cu 80 milioane de euro
-    la categoria sosuri Heinz Statele Unite a achiziționat Coniexpress din Brazilia cu 325 milioane de dolari
-    La categoria Snacks compania Dimond Foods Statele Unite a achiziționat brandul Pringles de la Procter&Gamble pentru suma de 2.350 milioane de dolari.

market-beer
În luna martie au avut loc câteva achiziții importante în special pe piața berii. Astfel Heineken a achiziționat doi producători din Ethiopia, Bedele și Harar, cu 85,2 milioane de dolari, respectiv 78,2 milioane dolari. Anheuser-Busch InBev a achiziționat Goose Island din Statele Unite cu 38 de milioane de dolari și Henan Weixue China. De asemenea Bill Gates a cumpărat 14,7% din acțiunile producătorului mexican de bere Femsa.
Tot în luna martie la categoria produse lactate producătorul francez Lactalis și-a mărit portofoliul de acțiuni deținut în cadrul companiei italiene Parmalat de la 15% la 29%. La categorioa alcool Campari Italia a chiziționat producătorul rus Vasco cu 6,4 milioane de euro, deținând astfel 80% din acțiuni.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302