Specialiştii din Ospitalitate sunt invitaţi la PROVINO 2012

Specialiştii din Ospitalitate sunt invitaţi la PROVINO 2012
person Horeca
access_time_filled

Aproximativ 1000 de manageri de restaurante, hoteluri, pensiuni și cafenele, dar și oficialități și reprezentanți ai mass-mediei sunt așteptați în prima zi a Festivalului PROVINO – Festivalul de Vin, Artă și Gastronomie, care se va desfășura în perioada 15-18 martie la Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat de presă emis de organizatori, prima zi a Festivalului va fi o zi cu circuit închis, dedicată exclusiv HoReCa-rilor din zona de Nord-Vest a României.

afis

Special pentru invitații HoReCa, organizatorii festivalului au pregătit și cursuri personalizate la Școala Vinului, coordonate de membri ai Organizației Somelierilor din România și ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România. Prin aceste sesiuni, reprezentanții HoReCa vor învăța să aprecieze un vin bun într-un mod profesionist, dar și tehnici de servire și asociere a vinului cu mâncarea. Cursurile se vor derula pe durata a 6 ore, iar fiecare cursant va primi o diplomă de participare.
Pe 15 martie, în cadrul festivalului PROVINO, Vinul.ro și Organizația Somelierilor din România organizează un concurs de vinuri românești. Competiția constă într-o serie de degustări în orb, pro6anonimatul tuturor probelor de vin fiind garantat. Comisiile de jurizare, formate din editorii Vinul.Ro și din membri ai OSR 2011, vor face publice rezultatele concursului în aceeași zi. Scopul principal al acestui „wine challenge” este de a oferi producătorilor un sprijin important în vânzarea vinurilor de calitate, în urma unor jurizări profesionale independente.
Prima zi a festivalului se va încheia cu o seară high – class Art, Wine & Gastronomy, ce oferă invitaților din segmentul HoReCa prilejul de a interacționa într-un cadru rafinat cu producătorii din industria vinului și industria conexă acesteia, în compania muzicii bune și a vinurilor de excepție. În programul serii sunt incluse show-uri gastronomice live susținute de maeștri bucătari, care, împreună cu somelierii, vor asocia vinurile propuse spre degustare cu mâncaruri alese.
Organizatorii PROVINO pregătesc împreună cu partenerii de eveniment momente speciale în cadrul Festivalului PROVINO: concursuri de gătit și show-uri gastronomice live, concursuri online pentru publicul larg și pentru specialiștii în domeniu.

imag1

Evenimentul va avea loc la Grand Hotel Napoca. Programul Festivalului PROVINO: 15 martie: Program de vizitare exclusiv pentru publicul HoReCa (între orele 15.00 – 22.00), Program de vizitare pentru publicul larg: 16 – 17 martie (între orele 11.00 – 19.00) și 18 martie (între orele 11.00 – 16.00).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302