Se deschide primul hotel din Piteşti afiliat unui lanţ internaţional

Primul hotel afiliat unui lanţ internaţional din oraşul Piteşti, Ramada îşi deschide porţile la 1 septembrie 2011, în urma unei investiţii de aproximativ 20 de milioane de euro, potrivit reprezentanţilor hotelului. Clasificat la 4 stele hotelul aduce pe piaţa hotelieră piteşteană 143 de camere şi apartamente, un apartament prezidenţial, 2 restaurante şi o sală de evenimente cu peste 600 de locuri şi multiple săli de conferinţe, anunţându-se deja a fi un important centru de afaceri din sudul ţării. Printre dotările hotelului se mai numără şi un centru SPA.

pitesti

Dacă inaugurarea pentru oaspeţi va avea loc la 1 septembrie, deschiderea oficială festivă a hotelului Ramada va avea loc pe 21 septembrie, potrivit Denisa Gociu, unul dintre acţionarii societăţii Confiden Travel SRL, care a investit în noul hotel. Ceilalţi investitori sunt doi oameni de afaceri cunoscuţi în Piteşti, Virgil Dumitru şi Valentin Vişoiu, toţi acţionari la agenţia de turism Confiden Travel SRL.
Al doilea hotel clasificat la 4 stele din oraş reprezintă o atracţie şi pentru şomerii din oraş, hotelul fiind asaltat la începutul acestei veri cu mii de CV-uri. În prezent peste 130 de persoane au fost angajate la noul hotel.

camera_ramada

Potrivit reprezentanţilor unităţii, în primul an de funcţionare se estimează un grad de ocupare de 50% şi o cifră de afaceri de 3 milioane de euro. Conceptul noului hotel a fost dezvoltat de către Trend Hospitality Consulting& Management, partenerul strategic al Wyndham Hotel Group în România, Bulgaria şi Moldova, care a asigurat afilierea hotelului la lanţul internaţional Ramada şi implicit poziţionarea lui pe piaţă în categoria 4 stele superior.
Ramada este unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din lume, înfiinţat în anul 1954, care deţine în prezent peste 900 de unităţi şi face parte din cel mai mare grup de profil din SUA, Wyndham Hotel Group, care însumează în întreaga lume mai mult de 7000 de hoteluri sub diferite branduri.
În România, lanţul hotelier Ramada este prezent cu 8 unităţi hoteliere: Ramada Braşov, Ramada Bucharest Majestic Hotel, Ramada Hotel and Suites Bucharest North, Ramada Bucharest Parc, Ramada Plaza Bucharest Convention Center, Ramada Iaşi City Centre, Ramada Sibiu şi Ramada Oradea, inaugurat la sfârşitul anului trecut.