DECIZIE: Restaurantele și cafenelele se redeschid la interior (în anumite județe), începând cu 1 septembrie. Cluburile, discotecile și barurile rămân închise la interior

DECIZIE: Restaurantele și cafenelele se redeschid la interior (în anumite județe), începând cu 1 septembrie. Cluburile, discotecile și barurile rămân închise la interior
person Horeca
access_time_filled

Restaurantele și cafenelele în interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare, vor fi redeschise începând cu data de 1 septembrie. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 43 din data de 27 august 2020, care prevede redeschiderea începând cu data de 1 septembrie a restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

interiorrestauranteredeschidere

CE PREVEDE HOTĂRâREA:

Art 1 – (1) Se aprobă reluarea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

(4) Programul de lucru al operatorilor economici prevăzuți la alin. (1) nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.

Art. 2 – (1) Se aprobă deschiderea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

(2) Se aprobă deschiderea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, doar pentru clienții cazați în hotel, în județele în care, incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile depășește pragul de 1,5/1.000 de locuitori.

Art. 5 Se menține măsura privind suspendarea activității cluburilor, discotecilor și a barurilor în interiorul clădirilor.

Art. 9 – (1) Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 24.00.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) intră în vigoare începând cu data de 01.09.2020.

PENTRU MAI MULTE INFORMAÈšII PUTEÈšI CONSULTA AICI HOTĂRâREA NR. 43 DIN 27.08.2020

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302