Republica Moldova va găzdui cea de-a treia Conferință Globală privind Turismul Vinicol a UNWTO

Republica Moldova va găzdui cea de-a treia Conferință Globală privind Turismul Vinicol a UNWTO
person Horeca
access_time_filled

Cea de-a treia Conferință Globală privind Turismul Vinicol a Organizației Mondiale a Turismului va avea loc în perioada 6-7 septembrie a.c., în Chișinău, Republica Moldova, evenimentul fiind organizat în colaborare cu Guvernul Republicii Moldova. Primele 2 ediții ale conferinței, care are drept scop promovarea turismului vinicol, au avut loc în Georgia (2016) și Argentina (2017).

Moldova reprezintă gazda ideală pentru cea de-a treia conferință Globală a UNWTO privind turismul vinicol întrucât, pe lângă faptul că este gazda celei mai mari pivnițe de vinuri din lume, această țară s-a plasat în fruntea mondială a producătorilor de vin. Moldova se mândrește cu rânduri de viță de vie nesfârșite, un puternic sentiment de comunitate și o cultură bogată, cu muzică, dansuri, mâncare, poezie, arhitectură și bunuri artizanale unice. în combinație cu vinul, acest lucru crează o experiență autentică și unică pentru turiști din întreaga lume”, se arată într-un comunicat al Organizației Mondiale a Turismului.

Găzduirea acestei conferințe va contribui la promovarea imaginii Republicii Moldova pe plan internațional, ca destinație turistică vinicolă globală, spun autoritățile locale.

turismviticolconferinta

Acordul (dintre Guvernul Republicii Moldova și Organizația Mondială a Turismului cu privire la organizarea celei de-a treia Conferințe Globale privind Turismul Vinicol a Organizației Mondiale a Turismului, n.r.) va avea un efect pozitiv asupra economiei, poziționând țara noastră în topul destinațiilor turistice, inclusiv vitivinicole mondiale, va majora fluxul de turiști străini, va crea condiții de atragere a investițiilor străine în industrie, va crea o imagine nouă și atractivă a țării. Republica Moldova dispune de un bogat potențial necesar pentru a dezvolta un sector turistic viabil, care ar putea genera venituri, posibilități de încadrare în câmpul muncii, precum și alte beneficii economice și sociale. Turismul vinicol este la o fază incipientă, dar cu posibilități mari de dezvoltare. Colaborarea cu Organizația Mondială a Turismului va contribui și mai mult la promovarea imaginii țării pe plan internațional, ca destinație turistică vinicolă globală”, declara în urmă cu ceva timp ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Conferința va reuni participanți internaționali, de la entități publice, organizații de management al destinației, organizații internaționale și interguvernamentale, precum și actori din sectorul privat. Pe parcursul sesiunilor se va discuta despre cum se pot depăși provocările din turismul vinicol, parteneriatul public-privat pentru dezvoltarea industriei și practicile de turism incluziv. în cadrul Conferinței vor fi organizate acțiuni de promovare a turismului vitivinicol: workshop-uri, vizitarea obiectivelor turistice, schimb de experiență ș.a.

în prezent, circa 20 de vinării din Republica Moldova prestează servicii turistice vizitatorilor străini, potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302