Ibis a devenit cel mai mare lanț hotelier din Europa

Ibis a devenit cel mai mare lanț hotelier din Europa după numărul de camere, cu 122.000 de camere în portofoliu pe acest continent la 1 ianuarie 2013, anunță compania MKG Hospitality. Ibis a depășit lanțul Best Western, care acum se situează pe locul 2 în topul celor mai mari lanțuri hoteliere din Europa, cu 90.738 de camere. Pe locul 3 în clasament se situează tot un brand al grupului hotelier Accor, Mercure, cu 56.968 de camere în Europa.

toplanturihoteliere2013

“Dezvoltarea uluitoare a brandului Ibis aduce o schimbare majoră în clasament și aduce grupului Accor – care era deja cel mai mare grup hotelier din Europa – un nou record: compania care deține brandul hotelier cel mai bine reprezentat în Europa”, a declarat CEO, MKG Group, Georges Panayotis.

Într-un an cu puține construcții de hoteluri, brandurile Premier Inn și Travelodge au înregistrat de asemenea o creștere a ofertei, stimulate de Jocurile Olimpice din Londra. Premier Inn și-a adăugat 5000 de camere noi în portofoliu și a ajuns la un total de 50.744 de camere în Europa, clasându-se pe locul 4 în clasamentul celor mai mari lanțuri hoteliere din Europa. Travelodge și-a adăugat circa 3300 de camere în portofoliu și a urcat 2 poziții în clasament. Ambele branduri continuă să își dezvolte oferta, în principal în Marea Britanie.

Alte branduri care au înregistrat creșteri sectaculoase în 2013 sunt B&B, Holiday Inn Express, Ramada și Premiere Classe. Între timp, Hilton Internațional și Novotel au înregistrat o scădere a numărului de camere, care nu le-a afectat însă poziția în clasament.

hoteluriibis

Reprezentanții companiei MKG Group cred că situația înregistrată la 1 ianuarie 2013 nu se va schimba foarte mult în decursul acestui an. Europa de Est în special va înregistra o creștere a ofertei de camere anul acesta, spun aceștia, dar acest lucru nu va afecta semnificativ clasamentul general.